U bent hier: Home Project Bezoek het heringerichte natuurgebied Vondelbeek op 11 oktober
Document Acties

Bezoek het heringerichte natuurgebied Vondelbeek op 11 oktober

Wat Inhuldiging heringericht natuurgebied Vondelbeek
Wanneer 11-10-2014
van 14:00 tot 17:00
Waar Klein-Antwerpenstraat 113, 9280 Lebbeke
Voeg gebeurtenis toe aan agenda vCal
iCal

Op zaterdag 11 oktober huldigen we het prachtig heringerichte natuurgebied aan de Vondelbeek officieel in. Van 14.00u tot 17.00u kan je op de grens van Lebbeke, Opwijk en Buggenhout de nieuwe wandelpaden verkennen en kennismaken met de natuurinrichting in het wachtbekken.

In 2000 al legde de Vlaamse Milieumaatschappij dit wachtbekken op de Vondelbeek aan. Het is 17,2 hectare groot en kan tot 126.000 m³ water tijdelijk stockeren bij dreigende wateroverlast. Vorig jaar zorgde de VMM voor een opwaardering van het gebied met veel oog voor natuur én recreatie. Zo is er extra bebossing, zijn de graslanden ruiger gemaakt en zijn er poelen uitgegraven. Op de weilanden houden schapen het gras mooi en kort. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen nu hun hart ophalen op de nieuwe wandeldijk, de wandelpaden, voetgangersbrugjes en overstapjes. Er is ook een vogelkijkwand waar je een prachtig uitzicht hebt.

De VMM, de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en Opwijk, Natuurpunt en VtS Ecologische begrazing, nodigen je graag uit op de inhuldiging.

Praktische info

Affiche natuurgebied VondelbeekTussen 14.00u tot 17.00u staan medewerkers klaar langs het wandeltraject (2km) om uitleg te geven over de herinrichting. Na de wandeling is er ook de gelegenheid om wat na te praten met een hapje en een drankje. Voor de jongsten is er een springkasteel en randanimatie.

Het wandeltraject start in Lebbeke in de Klein-Antwerpenstraat ter hoogte van nr. 113 (aan de landbouwweg). Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. De wandeling is niet toegankelijk met rolstoelen of kinderwagens. Stevige stapschoenen zijn aan te raden!

Dit project werd mee gefinancierd via het Europese project Scaldwin.